Arild Berg
(Skrevet 25.05.2005)

Arild Berg holder sine duer i Homborsund mellom Grimstad og Lillesand. Selv bor han i Grimstad, mens far har mye av det daglige stellet med duene.

Arild begynte med duer første gangen da han var 8 år og bodde i Afrika. Foreldrene hans var misjonærer i Etiopia så familien hadde mye kontakt med lokalbefolkningen. Ifølge Arild var det ganske vanlig å ha duer på landsbygda i Etiopia. Man drev lite med kappflyvning, men hadde duene mest som hobbydyr. Det var mange ulike farger på duene i Afrika minnes Arild, og det var alltid spennende å se hvilken farge dueungene fikk etter hvert som de vokste til. Etter at familien flyttet hjem til Norge begynte interessen for duer å melde seg igjen, og i 1993 fikk han sine første duer på norsk jord. Disse duene kjøpte han i hovedsak fra klubbkameraten Terje Hjelmaas.

Arild holdt på med duene fram til og med sesongen 1998. På disse årene klarte han å bli kortdistansemester i gruppa (1997), ungduemester i gruppa (1997) og foreningsmester i 97/98. I 1999 hadde han et opphold fra dueholdet, men deltar aktivt på de arrangementene som Arendal og Grimstad Brevdueforening arrangerer. I 2000 starter han opp igjen med duene, og han vinner ungduemesterskapet allerede i 2001. Det samme gjentar seg i 2003. Man kan vel kalle ham en skikkelig ungduespesialist.

Hemmeligheten bak resultatene med ungduene er trening mener Arild. Mange og korte turer er nødvendig om man vil vinne med ungduer. Lange treningsslipp er helt unødvendig om man vil vinne med ungduer.

Duene som Arild flyr med for tiden stammer hovedsakelig fra Herlof G. Herlofsen. I tillegg har han noen duer fra klubbkameratene i Team Fevik og Team Tromøy. De stammene som figurerer på stamtavlene i Homborsund er: Steven van Breemen, Jan Arden, Venus og Janssen.

I årene som kommer satser Arild på å kunne bite fra seg på alle distanser. Nå begynner duene å få den nødvendige rutinen til å kunne delta på hele flyveprogrammet. Etter eget utsagn var oppholdet med duer i 2000 noe av det dummeste han har gjort. Dette satt ham helt tilbake til skratsj. Men nå er han tilbake for fullt og vi, klubbkameratene dine, gleder oss til å konkurrere mot deg framover!