Team Tromøy ( Geir Erling Birkeland/Einar Manneraak )

Undertegnede regner med at Geir Erling begynte med brevduer i 1985, han hadde noen raseduer før dette. Han har vært formann, sekretær og kasserer og ellers alle verv som er i foreningen og gruppen, en kan si at han dreiv klubben i mange år. Geir Erling har også vært tidskrift ansvarlig og redaktør i Norges Brevdueforbund, dette var han i 3 år, for dette arbeide og mange års arbeid i forening og gruppe motokk han NBF sin hedersmedalje i 2008, dette var vel fortjent for mange aktive år for brevduesporten. De siste årene har han ikke vært like aktiv og oppgavene minker for hvert år, vi alle håper og tror at han kommer sterkere tilbake etter hvert. Det er ikke uvanlig at de mest ivrige kan få seg en down periode.

Team Tromøy er de av de nåværende medlemmer som har flest klubb mesterskap i foreningen. Helt siden 1994 da de startet opp igjen med duer etter lærer skole utdanning for Geir Erling på Notodden, har duene vært på Tromøya og han har dem sammen med svigerfar Einar Manneraak. Geir Erling og Einar flyr duene under Team Tromøy. Einar har også hatt diverse verv i klubb og gruppe, blant annet kasserer.
Due huset har de plassert midt i mellom sine egne hus, slik at de begge har full oversikt over sine duer. Før Geir Erling flyttet ut på Tromøya ( Bygde hus på Einar sin tomt), hadde Einar det daglige stellet av duene og Einar lærte nok masse om duer på denne tiden.
Duene til Team Tromøy stammer hovedsakelig i fra Herlof G Herlofsen i Søgne, men også fra diverse andre " due folk " i inn og utland. Vi som har vært med i sporten en stund husker vel alle duene " Petra " vinner av mange slipp, også Grand Prix på Utstilling. " 14013" kanskje en enda bedre flyver med utallige plasseringer i toppen av forening og gruppe. Det er noen år siden disse kanonene herjet på sørlandet, de var vel født i 1998.
Slike kanoner har Team Tromøy ikke hatt de siste årene, men de har masse gode plasseringer og seiere og se tilbake på.
Team Tromøy ble foreningsmestre i 2009 med 1 poengs margin til Team Fevik, så jevnt har det aldri vært før, håper vi kan få flere slike jevne oppgjør i årene som kommer, det er tross alt spenningen som driver oss alle.


Lykke til med fremtiden i brevdusporten.

Hilsen Alle i Gruppe 13
V/ Terje Hjelmaas