Niklas Berntsen artikkel fra Norsk tisdskrift for brevduesport 2011

Junior Niklas Berntsen, gr. 13 Arendal/Grimstad Brevdeueforening

I fjor, sommeren 2010 brukte vi ferien til å lage dueslag til Niklas Berntsen. Han er en aktiv og trivelig gutt på 12 år som da bestemte seg for at dette hadde han lyst til å prøve, så da satte vi i gang.
Han fikk 4 duer av onkel Steinar i starten, men dette har etter hvert som månedene har gått blitt til et slag med ca. 30 flotte duer.
Niklas har som mål å være med på konkurranser og å være en aktiv deltager i foreningen, han har virkelig funnet en fritidsaktivitet som han digger. Hver morgen før han reiser til skolen er han oppe og prater med duene sine, og når skoledagen er slutt er det stell og mating. Det er det første som blir gjort hver eneste ettermiddag og han er veldig pliktoppfyllende.

I tillegg til å holde på med duene er Niklas på farten bestandig, han reiser på harejakt om høsten til Østerdalen og har med seg familiens harehund Flaks, i tillegg til pappsen. Han er en skikkelig friluftsgutt og dyrevenn. Han er også en flittig fotballspiller og trener 4 ganger i uka. Niklas har to søsken som også har fått hver sin due av han og han er en snill storebror for Isak og Eliza.
Han tar de ofte med seg når de spør om lov til å gå opp å kikke på duene. Duene er nok noe som kommer til å følge han i mange år, det virker som om det gir spenning, utfordringer og ansvarstrening som er viktig læring på veien mot ungdomsårene.
Virkelig en hobby som er flott og skaper entusiasme.
Nå går han og gleder seg til alle slippene i løpet av sesongen og ønsker alle andre også lykke til.

Hilsen mammaen til Niklas.


Håndlaget med duene er det ingenting å si på…

Det gror i sør.

 

Niklas er en av to nye juniorer i gruppe 13 (Arendal/Grimstad B.F).

Den andre er Joachim  A. Dalen. Det kommer en egen artikkel om Joachim senere. Det er ikke alle forunt og få nye junior medlemmer, når vi i tillegg har 2 er vi i gruppen strålende fornøyde og vi er helt sikre på at hele brevduenorge vil se disse på resultatlistene i årene fremover.

Niklas har de fleste duene sine i fra ”onkel Steinar Berntsen”. (Steinar er egentlig onkel til pappaen Bjørn Egil, men blir kalt onkel). Bjørn Egil driver eget malerfirma og han sponset all maling og lakk til slippkurvene våre, dette satt vi stor pris på, takk Bjørn Egil. Niklas har også noen duer i fra Terje Hjelmaas. Niklas sine duer stammer fra: Snorre Lindberg, Janssen, Michael Thuesen Larsen, Stein Thorsen (Vermote), og en del duer med mange stammer i blodet (Team Eventyr mix). Niklas lærer fort hvordan han skal stelle duer og duene har stor tillitt og er rolige når Niklas steller dem. Han ser mest frem til å være med og kappfly duene sine, målet hans er å komme

høyest mulig på resultatlistene i NBF sine junior konkurranser. Så pass opp alle juniorer av Norges Brevdueforbund, denne karen blir skummel på sikt. Som formann i foreningen er det med stor glede jeg ser hvor ivrig Niklas er med duene sine, han minner meg mye om slik jeg var med duene da jeg var på samme alder (begynte med duer da jeg var 6 år gammel).  Med juniorer som Niklas og Joachim ser det ut som brevduesporten i sør har muligheten for og leve i mange år fremover. Niklas passer på duene hele tiden mens de er ute og flyr, han har en hønsehauk som stadig er ute etter duene. Niklas fylte 12 år den 01.04.11, da folk spurte han hva han ønsket seg svarte han at det eneste han ville ha var duerekvisita, så interessen er helt på topp. Vi håper og tror Niklas blir i brevduesporten i mange år fremover. ”Onkel Steinar” er stolt som en hane over at Niklas har Brevduesporten i sitt hjerte. Snart begynner Niklas å trene ungduene, dette gleder han seg enormt til, vi krysser fingrene for at treningen og slippene går greit for han, selv i disse rov-fugl tider.

Mvh Terje Hjelmaas

 


Niklas med en av superduene sine

 

Niklas foran det flotte slaget sitt